top of page

OTSIKKO

Teknologista singulariteettia etsimässä

Teknologinen singulariteetti tarkoittaa hypoteesiä, jonka mukaan ihmiskunnan teknologinen kehitys on niin nopeaa, että tapahtuu niin iso kehitysaskel, että se aiheuttaa pysyvän muutoksen toimintamalleissa ja -tavoissa. Teknologisten murrosten yhteydessä tyypillistä on, että jokin asia muuttuu niin radikaalisti, ettei kehitysaskelta ole pystytty ennustamaan.

Kirjoittaja: Antti Liljaniemi  Julkaistu: 18.2.2021

Olen Paro, kuinka voin auttaa?

Hoitoalan ammattilaisilla näyttäisi olevan hyvinvointiteknologian ratkaisuista eniten käyttökokemusta hyljerobotti Parosta. Parostakin kokemuksia on kertynyt silti vain pienelle osalle heistä. Kokeiluissa hoitajat ovat kuvanneet Paron helpottaneen työtä ja vähentäneen työtaakkaa kaikissa asiakasryhmissä. Positiivisia käyttökokemuksia on saatu erityisesti iäkkäiden muistisairaiden hoidossa mutta myös lasten sairaalassa, puheterapiassa, päiväkodissa, kehitysvammaisten- ja autististen lasten hoidossa.

Kirjoittaja: Jenni Nurmisto  Julkaistu: 30.11.2020

Robotista on moneksi

Oulun Ammattikorkeakoulussa on tehty kevään 2020 aikana hyvinkin erilaisia robottikokeiluita. Yhteistyöyritysten toimiala oli laidasta laitaan, sillä mukana olivat jäkälään erikoistunut Polarmoss, hävikkiruokaa hyödyntävä Ciiyou sekä LED-valaisimia valmistava Greenled. Kokeilut olivat hyvin erilaisia keskenään, joten jokainen kokeilu vaati oman suunnittelunsa. Kaikissa oli kuitenkin tavoitteena helpottaa ihmisen fyysistä työtä tai jopa vapauttaa hänet tuottavampaan työhön yksinkertaisesta työvaiheesta. Jokaisella yrityksellä on ollut kiinnostusta robotiikkaan, ja sen käyttöönotto tulevaisuudessa nähdään liki välttämättömyytenä.

Kirjoittaja: Toni Autio  Julkaistu: 16.9.2020

Kuin hylje palvelutalossa

Hyljerobotti Paroa on jo muutamaan kertaan esitelty Robologissa. Veimme Innohoivan Tarja Bensoudan kanssa Paron Sateenkaari-Kotiin Espooseen reilun viikon ajaksi lokakuussa 2019. Kokeilu on osa yrityksen kanssa Roboreel-hankkeessa suunniteltuja toimenpiteitä. Palvelu-talossa on 15 asukasta, jotka ovat etupäässä muistisairaita. Osalla heistä sairaus on jo pitkälle edennyt.

Kirjoittaja: Janne Tuominen  Julkaistu: 6.4.2020

Ymmärrämmekö mitä robotiikka meille merkitsee?

Kirja oikeista kysymyksistä

Tiedämmekö mitä me tiedämme? Tiedämmekö mitä meidän pitäisi tietää? Miten saamme tietää, mitä tietoa tarvitsemme? Vai riittääkö vain oivallus, joka antaa mahdollisuuksia? Tähän me pyrimme.

Kirjoittaja: Jarmo Toivanen Julkaistu: 6.3.2019

Jarmo Toivanen

Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Kuinka varautua robotiikan ja automatiikan tuomiin muutoksiin 

 

Roboreel tekniikka LiveWeb Webinaaritallenne

kesto: 19:47

Antti Liljaniemi

Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Cobotiikasta potkua kilpailukykyyn. Case: Meconet

 

Roboreel tekniikka LiveWeb Webinaaritallenne

kesto: 16:27

 

Terhi Pesonen, Vantaan ammattiopisto Varia

 

Valmennuksesta kokeiluun

 

Roboreel sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan LiveWeb

Webinaaritallenne

kesto: 8:53

 

Antero Putkiranta 

Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Kuinka varautua robotiikan ja automaation aiheuttamiin muutoksiin toimialalla

 

Roboreel sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan LiveWeb

Webinaaritallenne

kesto: 12:05

 

bottom of page